климатици Ямбол и домакинска техника на най-добри цени - хладилници, перални, съдомиялни, фризери, прахосмукачки

Как да изберем бойлер?

Бойлерът е съществена необходимост за всяко домакинство, но често пъти ние потребителите сме объркани при избора си на бойлер, тъй като днес пазарът предлага голямо разнообразие от модели, функционалности и цени. По-долу са описани основните неща, които ще ни помогнат да изберем бойлер, който отговаря напълно на нашите изисквания.
Преди да изберем бойлер, трябва да определим е къде, как и за какво ще го използваме. Дали ни трябва бойлер, който ще се използва за всекидневните нужди на цялото семейство, или пък просто малък кухненски бойлер. Също така е изключително важно да знаем какво е електрозахранването на мястото, на което ще се монтира, тъй като това ще ни помогне да изберем бойлер, чийто нагревател е с мощност, съвместима с нашето електрозахранване.
Друг въпрос, който често си задаваме, при избора на бойлер е какъв да бъде той. Акумулиращите(обемни) бойлери нагряват определен обем вода до около 75градуса и я задържат с помощта на термостат. Основните критерии, които трябва да бъдат съобразени при избора на акумулиращ бойлер са неговия обем, материала, от който е изработен, формата и габаритите му, неговата мощност и не на последно място срока на гаранцията му. Проточните бойлери са изключително удобни, тъй като осигуряват топла вода на момента. Като цена те са по-скъпи, а и изискват голямо електрозахранване. Това какъв проточен бойлер да изберем зависи най-вече от потребностите ни. За кухнята можем да изберем бойлер с около 8кв мощност, докато ако ще го ползваме за къпане, трябва да изберем такъв с мощност не по-малка от 13кв (при тази мощност е необходим трифазен ток и консултацията със специалист е задължителна). Все по-модерни стават и комбинираните бойлери, които освен обикновени електрически нагреватели имат и вградени серпантини (топлообменници). Те могат да се включат към алтернативни източници на енергия като слънчеви колектори и отоплителни системи, което ги прави изключително екологични и енергоспестяващи.
И един последен съвет, отнесете се с внимание към избора на бойлер, проучете предлаганите марки, посъветвайте се със специалист и не се притеснявайте да попитате за помощ в избора ви на бойлер, защото това е един от най-необходимите уреди за всяко домакинство!